Instalare Windows 7 de pe un usb stick de 4 G

Monday, August 29, 2011

Acum ca varianta RTM a Windows 7 a fost confirmata cu siguranta vor fi si mai multi cei care vor dori sa incerce noul produs al casei Microsoft.

Despre o metoda de instalare al noului sistem de operare prin intermediul unui stick usb am mai vorbit intr-unarticol precedent, insa in cadrul acestui articol nu doresc decat sa subliniez existenta unui program gandit special pentru a crea un usb stick boot-abil, eliminand astfel o serie de pasi si eventuale erori in crearea acestuia.

win 7 usb

In mod evident instalarea sistemului de operare prin intermediul unui usb stick presupune ca BIOS-ul calculatorului vostru sa fie setat in prealabil pentru a permite boot-area de pe o periferica usb – altfel acest procedeu ar putea esua.

Iata deci care sunt pasii care trebuie efectuati:

  • Downloadati aplicatia A Bootable USB, dupa care, odata inceputa instalarea programului bifati “I have read and accepted the following” dupa care dati click pe OK;
  • Urmatorul pas este sa alegeti usb stick-ul pe care il veti utiliza (Check USB) – trebuie sa fie de minim 4 Giga dupa care dati click pe Format USB.
  • Alegeti imaginea .ISO (sau discul DVD) de unde programul va lua fisierele necesare, dupa care dati click pe Start ISO. In acest punct va fi lansat procedeul de creare a usb stick-ului boot-abil !

Odata finalizati pasii de mai sus asigurati-va ca ati setat BIOS-ul pentru a recunoaste periferica USB si in consecinta pentru a putea boot-a de pe aceasta.

P.S.: Programul si procedeul sunt valabile si pentru versiunile pe 64 biti.

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP