Cum creezi un stick bootabil cu Windows 7

Saturday, April 30, 2011

Tehnologia în general şi software-ul în special, urmează un trend de la care nu se dezic şi care, pe undeva, este normal: simplificarea. Fie că vorbim de telefoane mobile sau de televizoare, de frigidere ori aplicaţii software, toate acestea ajung cu timpul să fie din ce în ce mai uşor de folosit. Martori ne sunt supravieţuitorii erei MS-DOS şi foştii posesori de televizoare pe lămpi.

În urmă cu 8 luni scriam un articol despre crearea unui stick USB bootabil, de pe care să poţi instala Windows 7. Era o procedură greoaie pe care nu orice user lipsit de experienţă o poate duce la bun sfârşit. Aceeaşi sarcină, crearea unui stick bootabil cu Windows 7, se poate realiza acum cu doar câteva click-uri. Trăiască simplificarea tehnologică!

De ce ai avea nevoie de un stick bootabil

În principiu, poţi prefera să instalezi sistemul de operare de pe un stick din simpla comoditate. Pentru că se poate şi pentru ca nu te mai complici cu un DVD.

Sunt însă cazuri în care stick-ul USB este singurul mijloc prin care poţi instala un sistem de operare. De exemplu, dacă ai un netbook sau orice alt calculator pe care nu este instalată o unitate optică. În aceste situaţii eşti nevoit să apelezi la un stick USB.

Ingrediente

Ingredientul minune este Windows 7 USB DVD Download Tool, o aplicaţie dezvoltată special de Microsoft pentru creearea facilă a stick-urilor bootabile cu Windows 7. Este o aplicaţie care permite şi celor mai puţin experţi în domeniu să realizeaze această destul de complicată, până acum, sarcină. Windows 7 USB DVD Download Tool poate fi descărcat de aici.

În afară de acest program, mai ai nevoie de un stick USB de măcar 4 GB şi de o imagine în format ISO a kit-ului de instalare.

Next, next, next

Cum am mai spus, Windows 7 USB DVD Download Tool este extrem de uşor de folosit. Trebuie să urmezi patru paşi simpli şi apeşi de câteva ori butonul Next.

Primul pas, după ce deschizi aplicaţia, este alegerea imaginii ISO a kit-ului de instalare. Trebuie doar să dai browse şi să selectezi fişierul respectiv iar aceasta va apărea în câmpul Source file.

Windows 7 USB DVD Download Tool

Primul pas

Al doilea pas este alegerea mediului pe care vor fi copiate fişierele necesare. Poţi alege între un stick USB şi o unitate DVD. Pentru stick USB, apeşi butonul USB device.

Windows 7 USB DVD Download Tool

Pasul doi

În pasul trei trebuie să selectezi din listă stick-ul USB dorit. În funcţie de numărul de harddisk-uri, partiţii sau unităţi optice, acesta poate purta litera E sau F sau G etc. Şi apeşi butonul Begin Copying.

Windows 7 USB DVD Download Tool

Pasul trei

Pasul patru constă doar într-un indicatorul grafic care îţi arată cât mai are până termină de copiat fişierele pe stick-ul USB. Asta este tot!

Windows 7 USB DVD Download Tool

Ultimul pas

Windows 7 USB DVD Download Tool constituie la ora actuală cea mai simplă modalitate prin care poţi crea un stick USB bootabil cu Windows 7. Este, totodată, modalitatea prin care Microsoft încearcă să faciliteze instalarea acestui sistem de operare pe netbook-uri. În fond, este interesul lor să acapareze şi această piaţă.

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP