Diferentele Dintre SATA I Si SATA II

Monday, April 30, 2012

SATA, care inseamna serial advanced technology attachment, a fost introdus in 2002 ca standard pentru hard disk-urile din computerele personale. SATA II este numele de pus interfetei SATA mai rapida, introdusa putin mai tarziu in acelasi an.
SATA II nu a fost numele original pentru noua interfata SATA, a fost numele comisiei care a dezvoltat tehnologia. Cu toate acestea, numele a devenit asociat cu tehnologia in sine.
   Dispozitivele originale SATA au viteza de transfer standard a datelor de 1500 de megabiti pe secunda. Viteza efectiva a dispozitivelor SATA tipice este de 150 de megabytes pe secunda, prin urmare, aceste hard disk-uri sunt cunoscute ca SATA-150. Dizpozitivele SATA II dispun de o viteza mai mare, 300 de megabytes pe secunda. Dispozitivele SATA capabile de 300 MB/s, sunt cunoscute ca dispozitive SATA-300. Nu toate unitatile SATA-300 sunt SATA II. Pentru a fi clasificate ca SATA II, unitatea trebuie sa aiba capacitati Native Command Quequing.
Diferentele Dintre SATA I Si SATA II
Hard disk-urile SATA se ocupa de mai multe comenzi prin procesarea acestora in ordinea in care comenzile sunt primite. Din pacate, procesarea comenzilor in ordinea in care au fost primite, nu este intotdeauna cel mai eficient mod de a proceda. NCQ sau Native Command Queuing, permite unei unitati SATA II sa recreeze comenzile, pentru a le executa in cel mai eficient mod posibil. NCQ creste performanta sistemului.
   Caracteristica portului multiplicator la SATA II, permite sa fie conectate pana la 15 discuri la un singur canal SATA. Aceasta caracteristica, care a fost introdusa ca o componenta SATA II, este compatibila si cu dispozitivele SATA. Cu toate acestea, viteza mai mica a HDD-urilor SATA ar putea duce la probleme cu conectarea mai multor dispozitive.
   Dispozitive SATA II au capabilitati “Hot Plug”. Acest lucru inseamna ca ele pot fi adaugate si eliminate fara a inchide sistemul. Dispozitivele SATA anterioare nu au aceasta capacitate.
Dispozitivele SATA au fost destinate doar pentru uz intern. Dispozitive SATA II au o caracteristica Click Connect, ceea ce inseamna ca ar trebui sa auziti un clic atunci cand aparatul este bine conectat. Prin urmare, SATA II poate fi mult mai bine fixat, pentru a permite unitatilor externe SATA II sau unitatilor eSATA sa fie atasate. Dispozitivele eSATA pot fi atasate de un cablu de pana la 2 metri lungime. Mai recent, o specificatie xSATA a fost adaugata, care permite unui hard drive extern sa fie conectat cu un cablu de pana la 8 metri.
Diferentele Dintre SATA I Si SATA II
   Cu unitatile originale SATA, mai multe unitati ar trebui sa fie alimentate in acelasi timp, cauzand un consum mare din resursele sistemului. SATA II sunt capabile de spin-up esalonat, ceea ce inseamna ca dispozitivele pot fi alimentat separat.
   SATA II ofera, de asemenea, caracteristica Power Management Link, care permite sistemului de alimentare a hard disk-ului sa fie in unul din trei moduri: activ, partial sau sleep. Acest sistem de gestionare a energiei permite computerului sa conserve puterea, care este deosebit de utila pentru computerele mobile.

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP