Cum putem sa ne "intinerim" batranul laptop care ruleaza Vista sau Windows 7

Monday, April 30, 2012

Cum putem sa ne "intinerim" batranul laptop care ruleaza Vista sau Windows 7

 

Deseori, renutam cu greu la vechiul nostru "prieten" laptop-ul, cumparat cu sacrificii in urma cu 2-3 ani. Problemele apar din cauza limitarilor hardware, majoritatea interventiilor asupra unui laptop fiind destul de dificile si nu la indemana tuturor utilizatorilor.

Una dintre cele mai importante limitari este cea legata de memoria RAM. Aceasta joaca un rol important in viteza cu care sunt rulate aplicatiile, adesea aflandu-ne in fata unei webpage care nu se mai incarca, semn ca resursele computerului sunt la limita (chiar si in cazul unei legaturi lainternet stabile).
Odata cu sistemul de operare Vista si Windows 7, avem posibiliatea sa marim viteza de lucru a laptop-ului prin optiunea Ready Boost. Aceasta ofera utilizatorului posibilitatea folosirii unui banal USB flash stick ca suport pentru resursele de memorie limitate a oricarui computer care ruleaza sistemele de operare Vista sau Windows 7.
Procedura este simpla, introducem un flash stick in portul USB, apoi in fereastra de Windows Explorer, click dreapta pe Removable Disk, apoi click Properties, alegem din fereastra de optiuni: ReadyBoost, apoi bifam "Dedicate this device to ReadyBoost", inchidem fereastra cu OK.
Singura observatie, de obicei sistemul accepta USB flash stick de generatie noua cu viteze de lucru mai mari!

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP