Ce Este CHKDSK?

Monday, April 30, 2012

Ati intalnit o eroare CHKDSK? Stiti ce este un program CHKDSK sau o eroare CHKDSK?. Erorile CHKDSK, de obicei, apar ori de cate ori Windows detecteaza o problema cu sistemul de fisiere de pe hard disk. Windows incearca sa-l repare prin rularea aplicatiei CHKDSK. Adevarul despre programul CHKDSK este ca, chiar poate repara o astfel de eroare, uneori, nu diagnostigheaza bine cauza problemei si de multe ori face lucrurile sa fie mai rele.
   Motivul cel mai frecvent pentru lansarea ferestrelor CHKDSK este neinchiderea corespunzatoare a computerului. Acest lucru poate fi cauzat de intreruperi de curent, blocarea computerului, sau doar prin simpla oprire a computerului fara a inchide Windowsul. Cele mai comune lucruri care provoaca erori CHKDSK sunt erorile logice din sistemul de fisiere, sectoarele defecte de pe hard disk, clustere pierdute, fisiere cross-linked si erori de directoare. Virusii pot provoca, de asemenea, erori CHKDSK. Toate aceste lucruri pot duce la probleme cu Internet Explorer, fisiere corupte sau pierdute si rularea grea sau chiar blocarea PC-ului.
CHKDSK
   Windows scaneaza hard disk-ul pentru a cauta sectoare corupte sau erori ale fisierelor de sistem si apoi le repara in mod automat inainte ca sistemul de operare sa booteze. Din pacate, acest lucru automatizat poate fi o problema in cazul in care CHKDSK face lucrurile sa fie mai rele.
   Deci, cum poate CHKDSK face probleme mai mari atunci cand repara erori? Cum am spus mai devreme CHKDSK nu diagnosticheaza, uneori, cauza reala a problemei. Uneori, CHKDSK nu poate repara aceste erori si de multe ori duc la o serie de probleme mult mai grave in cazul in care programul aplica o solutie gresita. Imaginati-va un instalator incearca sa stabileasca o scurgere care este de fapt cauzata, nu de conducte, ci de o gaura in acoperis.

In procesul esuat CHKDSK, rescrie in mod corect o problema non-existenta a sistemului de fisiere pe un sector fizic deteriorat de hard disk, datele continute in acel sector pot deveni fragmentate, corupte si ireparabile. Prin urmare, fisierele care ar fi putut fi recuperate sunt acum iremediabil amestecate. Daca aceste fisiere sunt fisiere esentiale ale sistemului de operare, PC-ul poate fi deteriorat in loc sa fie reparat, singura optiune de reparare fiind o reinstalare completa a Windows.
   Ce se poate face pentru a preveni astfel de daune? Solutia de rezerva este sa faceti

un backup inainte sa reparati ceva. In Windows 95 si 98, o versiune mai veche a CHKDSK (numite Scandisk), cauta problemele de pe hard disk si apoi va intreba daca doriti sa reparati eventualele erori constatate.    Asa cum este procesul de reparare, care poate corupe datele deteriorate de pe hard disk, pur si simplu selectand “nu” pentru a evita orice probleme. In Windows 2000/XP/Vista/Seven, CHKDSK va incerca in mod automat sa repare eventualele erori constatate, fara a cere permisiunea voastra. Pentru a anula CHKDSK, apasati tasta ESC in termen de 10 secunde dupa ce incepe sa ruleze. De acolo, PC-ul va continua sa booteze in Windows. Odata ce Windowsul a pornit, puteti face backup fisierelor importante inainte de a incerca sa rezolvati problemele de pe hard disk.

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP