Cum se instalează Windows 8

Sunday, January 29, 2012

Windows 8 are, în acest moment, o nouă versiune de test publică, disponibilă celor care vor să îl testeze. Pentru cei care doresc acest lucru, am creat acest tutorial pentru a vă ghida prin cei mai importanţi paşi ai instalării. Vom arăta de unde se descarcă cea mai recentă versiune de test (beta-ul pentru consumatori), cum se instalează Windows 8 şi care sunt paşii iniţiali de configurare.

Notă Ghidul a fost actualizat pentru ultima versiune de test - Windows 8 Consumer Preview (beta).

La ce să ne aşteptăm de la Windows 8

Dacă nu sunteţi familiari cu noutăţile introduse de Windows 8, vă recomandăm următorul video care rezumă cele mai importante caracteristici.

Din păcate clipul este disponibil doar în limba engleză.

Descărcaţi ultima versiune de test

În primul rând, trebuie să descărcaţi ultima versiune de la Microsoft. Deschideţi Windows 8 Consumer Preview ISO images şi descărcaţi versiunea pe care doriţi să o utilizaţi.

Dacă plănuiţi să instalaţi Windows 8 în Virtual Box, vă recomandăm să urmăriţi întâi următorul ghid, pentru a vedea care sunt setările pe care trebuie să le activaţi pentru o funcţionare corectă:Instalare Windows 8 Developement Preview in VirtualBox. Totuși, produsul a fost actualizat recent și nu ar mai trebui să faceți aceste configurări speciale. Acum există Windows 8 în lista de produse suportate în mod oficial de Virtual Box.

Procedura de instalare a Windows 8

Pentru început, porniţi calculatorul folosind discul de instalare pentru Windows 8. Dacă folosiţi o maşină virtuală, porniţi-o folosind imaginea de instalare .iso pe care aţi descărcat-o mai sus.
Windows 8 are nevoie de ceva timp pentru a încărca fişierele de instalare, timp în care va fi afişat un ecran aproape complet negru, similar cu cel de mai jos.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Odată ce fişierele de instalare sunt copiate, instalarea propriu-zisă începe prin a vă întreba ce limbă, timp, valută şi tastatură doriţi să utilizaţi. Trebuie menţionat că, până la momentul lansării oficiale, Windows 8 nu va fi disponibil în limba română. Faceţi selecţiile pe care le doriţi şi daţi clic peNext.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Pentru a începe instalarea, apăsaţi butonul Install now.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Veți fi rugat să introduceți cheia de activare a sistemului de operare (product key). Pentru versiunea Consumer Preview există o cheie publică disponibilă: NF32V-Q9P3W-7DR7Y-JGWRW-JFCK8. Dacă cumva nu merge această cheie, mergeți la următoarea adresă de internet și căutați o cheie nouă: Windows 8 Consumer Preview: Frequently asked questions.

Tastați cheia de activare și dați clic pe Next.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Va trebui, acum, să citiţi acordul de licenţă. Bifaţi căsuţa "I accept the licence terms" şi apăsaţi Next.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Trebuie să alegeţi între a face o instalare prin actualizare sau una personalizată ("pe curat"). Din moment ce Windows 8 se află încă în stadiul de dezvoltare, nu este recomandat să actualizaţi versiunea de Windows instalată deja. Vă recomandăm să alegeţi varianta Custom(advanced) și să îl insalați pe o partiție separată de cea pe care găsiți sistemul principal de operare pe care îl folosiți.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Acum sunteţi întrebat unde doriţi să instalaţi Windows. Selectaţi partiţia pe care o doriţi şi faceţi clic pe Next. Dacă instalaţi Windows 8 pe o maşină virtuală sau pe un sistem curat, trebuie ca, mai întâi, să creaţi partiţia. Deci apăsaţi pe Drive options (advanced).

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Ca să creați partiția, dați clic pe New.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Procesul de instalare oferă dimensiunea maximă pe care o poate aloca pentru partiţie. Aici specificați dimensiunea dorită și apăsaţi Apply.

NOTĂ: Dacă vreţi să setaţi mai puţin spaţiu disponibil, atunci schimbaţi valoarea cu una care să vă convină mai mult. Ar trebui să ţineţi minte că Windows 8 are nevoie de aproximativ 7,1 până la 7,5 GO spaţiu (în funcţie de opţiunea dvs. de a include uneltele pentru dezvoltatori sau alte aplicaţii), asta fără a folosi opțiuni gen fișierul de hibernare, etc.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Acum sunteţi informaţi că Windows 8 va crea o partiţie adiţională pentru fişiere de sistem și restaurare a sistemului în caz de probleme. Apăsaţi OK.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Partiţia rezervată pentru sistem este creată şi nu mai trebuie decât să apăsaţi din nou pe Next. Înainte de asta, asigurați-vă că partiția corectă a fost selectată pentru instalarea Windows 8.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

În sfârşit, instalarea începe. Procesul va dura ceva timp, acum având loc copierea tuturor fişierelor necesare şi instalarea întregului sistem de operare.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Odată ce instalarea este gata, Windows 8 va reporni automat sistemul. Apoi, veți vedea Windows 8 facând o serie de pregătiri pentru prima utilizare. În funcție de sistemul pe care îl aveți, este posibil să mai treceți printr-o procedură de repornire.

Personalizarea Windows 8

După ce sistemul a fost repornit, Windows 8 va avea nevoie de puțin timp pentru a pregăti totul.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Urmează personalizarea calculatorului şi a Windows 8. Începeţi prin a da un nume calculatorului dvs. Dacă tastaţi caractere "neautorizate" ca $, %, &, veţi fi notificat ca atare. De asemenea, puteți alege ce culoare doriți pentru fundalul sistemului de operare.
Când ați terminat, apăsaţi Next.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Acum va trebui să optaţi între utilizarea setărilor expres (Express settings) ale Windows 8 sau, dacă doriţi, personalizarea instalării. Nou suntem fani personalizării în detaliu, așa că haideţi să vedem ce se întâmplă dacă alegeţi Customize.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Întâi, trebuie să selectați dacă vreți să porniți facilitățile de partajare în rețea. Selectați opțiunea pe care o doriți.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Apoi, va trebui să confirmaţi comportamentul implicit al actualizărilor pentru Windows (Windows Update) şi pe cel al Internet Explorer. Aplicaţi modificările dorite şi apăsaţi Next.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Urmează să fiţi întrebat dacă doriţi să transmiteţi către Microsoft diferite tipuri de informaţii. Din moment ce Windows 8 se află în stadiul de dezvoltare, vă recomandăm să lăsaţi toate opţiunile active, pentru ca Microsoft să primească destule informaţii pentru a reuşi să dezvolte acest produs. Apăsaţi Next.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Acum, sunteţi întrebat despre opţiunile pentru depanare pe care doriţi să le activaţi. De asemenea, puteţi permite aplicaţiilor să vă ofere conţinut personalizat şi să le permiteţi accesul la locaţia dvs. Setaţi opţiunile pe care le doriţi şi apăsaţi, din nou, Next.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

În cele din urmă, ajungem la ecranul Sign in to your PC. Pentru a putea folosi toate facilitățile din Windows 8, este necesar să aveți un cont Microsoft, cunoscut și ca Windows Live ID (also known as Microsoft account). Dacă vreți să aflați mai multe despre acest cont, ce beneficii aduce și cum se creează, citiți acest articol Simple Questions: What is Windows Live ID?.
Introduceţi contul Microsoft pe care îl aveți și apăsaţi Next.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Notă: Dacă nu doriți să creați un cont Microsoft (Windows Live ID), dați clic pe "Don’t want to sign in with a Microsoft account" și urmăriți instructiunile oferite de procedura de instalare.

Apoi, trebuie să introduceți parola asociată contului Microsoft (Windows Live ID) pe care îl dețineți. După aceea, apăsați Next.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Apoi, puteți specifica o adresă alternativă de email ce poate fi folosită dacă trebuie să recuperați parola contului Microsoft. Asta în caz că ați uitat-o sau a fost furată și schimbată de cineva neautorizat. Dacă nu doriți să specificați o altă adresă, o puteți folosi tot pe cea menționată inițial. Apoi, dați clic pe Next.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Durează un timp până când Windows 8 pregăteşte calculatorul dvs. şi setează toate opţiunile.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Odată ce totul este gata, este afişat ecranul implicit al Windows 8 (Windows 8 Start screen).

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Puteți accesa și desktop-ul clasic, apăsând tastele Win+D.

Instalare Windows 8 Consumer Preview

Bine aţi venit la prima întâlnire cu Windows 8!

Concluzii

După cum puteţi vedea, instalarea Windows 8 începe într-un mod similar cu cea pentru Windows 7. Pe măsură ce vă apropiaţi de prima conectare, lucrurile se schimbă radical, şi noua interfaţă apare în prim plan. După ce instalaţi ultima versiune de test a Windows 8, suntem curioşi să vedem ce păreri aveţi despre el. Vă place ceea ce vedeţi în Windows 8?

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP