Ghid de instalare Windows 7

Wednesday, October 12, 2011

Am realizat acest manual de instalare a sistemului de operare Windows 7 la cerinta cititorilor care nu se descurcau pe cont propriu. Sper ca am fost suficient de explicit incat sa ma fac inteles de toata lumea insa in cazul in care aveti intrebari referitoare la procesul de instalare, mi le puteti trimite printr-un comentariu la acest articol.

1.1. Manual de instalare Windows 7 – Bootare de pe DVD

Inainte de toate, pentru a instala Windows 7, trebuie sa stim cum se booteaza calculatorul de pe DVD-ul de instalare.

1.2. Manual de insalare Windows 7 – Limba & Tastatura

Dupa ce am setat calculatorul sa booteze de pe DVD il pornim si, atunci cand ni se va cere acest lucru, apasam orice tasta pentru a realiza bootarea apoi asteptam pana cand va fi afisata prima fereastra in care ni se va cere sa intervenim

Manual de instalare Windows 7 - Selectare limba si tastatura utilizata

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, eu am lasat limba engleza. Voi alegeti din lista optiunea dorita apoi apasati Next. In urmatoarea fereastra, apasati butonul “Install Now” pentru a realiza instalarea sistemului de operare.

Daca vi se va cere sa acceptati contractul. Selectati caseta “I accept the license terms” si treceti mai departe.

Daca apare o fereastra in care vi se cere sa alegeti intre Upgrade sau Custom (advanced), alegeti ultima varianta respectiv, Custom (advanced).

1.3. Manual de instalare Windows 7 – Crearea partitiilor

A venit momentul sa cream partitiile:

  • In cazul in care dorim sa stergem toate datele de pe Hard Disk pentru a realiza o noua structura a partitiilor, selectam pe rand fiecare unitate de disk afisata in “Where do you want to install Windows” » Drive options (advanced) » Delete. Repetam procedura pana ramanem cu o singura unitate, asa cum poate fi observat in imaginea de mai jos:
  • In cazul in care dorim sa pastram partitiile anterioare (ex: partitia D), stergem toate partitiile mai putin cea pe care dorim sa o pastram apoi continuam.

Indiferent daca vom pastra sau nu o partitie existenta deja, facem click pe spatiul nealocat »Drive options (advanced):

Manual de instalare Windows 7 - Creare Partitii

Pentru inceput vom crea partitia in care va fi instalat sistemul de operare respectiv, partitia “C“. Pentru a face acest lucru, in caseta “Size” indicam in MB (1 GB = 1024 MB), spatiul care va fi alocat acestei partitii dupa care facem click pe “Apply“:

Manual de instalare Windows 7 - Crearea partitiei "C" - Alocare spatiu

In momentul crearii primei partitii, asistentul de instalare ne va instiinta ca va crea o noua partitie rezervata sistemului de operare. Facem click pe OK:

Manual de instalare Windows 7 - System Reserved

Cu spatiul ramas nealocat (in cazul in care nu am utilizat tot spatiul de pe Hard Disk pentru partitia “C“) vom crea o noua partitie. Pentru a face acest lucru, selectam spatiul nealocat apoi facem click pe “New“:

Manual de instalare Windows 7 - Creare partitia "D"

Deoarece vom folosi tot spatiul ramas nealocat pentru crearea partitiei secundare (ex: partitia “D“), nu va fi necesar sa indicam spatiul care ii va fi alocat acesteia. Asadar, facem click pe “Apply“:

Manual de instalare Windows 7 - Alocare spatiu partitia "D"

1.4. Manual de instalare Windows 7 – Instalarea propriu-zisa

Selectam prima partitie creata apoi facem click pe “Next” pentru a initia instalarea sistemului de operare Windows 7:

Manual de instalare Windows 7 - Instalarea

Nu ne mai ramane decat sa asteptam ca asistentul de instalare sa realizeze instalarea sistemului de operare asadar asteptam sa ne fie solicitata interventia.

Important: Pe durata instalarii, calculatorul se va restarta si este posibil sa ni se ceara sa apasam orice tasta pentru a porni de pe DVD. Bineinteles ca nu vom face acest lucru daca nu dorim sa reluam procesul de instalare de la inceput.

Manual de instalare Windows 7- Expanding Files

1.5. Manual de instalare Windows 7 – Nume de utilizator, nume PC

In momentul in care instalarea sistemului de operare a fost realizata ni se va cere sa scriem un nume de utilizator cu care ne vom loga in Windows si, optional, un nume pentru identificarea calculatorului in retea. Daca nu dorim sa folosim un cuvant anume pentru numele calculatorului, asistentul ii va da acestuia numele de utilizator ales la care se va adauga textul “-PC“. Dupa cum puteti observa, eu am optat pentru definirea ambelor informatii:

Manual de instalare Windows 7 - Nume de utilizator & Nume computer

1.6. Manual de instalare Windows 7 – Parola & indiciu

Urmatorul pas consta in scrierea parolei si a indiciului capabil sa ne aminteasca parola in cazul in care o vom uita:

Manual de instalare Windows 7 - Setarea unei parole

1.7. Manual de instalare Windows 7 – Sfarsit

La final ni se va recomanda sa instalam actualizarile existente. Bineinteles ca va recomand sa selectati prima optiune din lista:

Manual de instalare Windows 7 - Instalare Actualizari

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP