instalare Windows 8 de pe USB - Cum se instaleaza Windows 8 de pe stick / memorie USB

Saturday, April 30, 2011

Cum se instaleaza Windows 8 de pe stick / memorie USB

Mai multe persoane mi-au scris pentru a ma intreba cum se instaleaza Windows 8 de pe stick / memorie USB, imediat dupa publicarea pe blog a primului articol, despre cel ce va fi substitutul actualului sistem de operare Windows, respectiv Windows 7.

Imediat …

Read more...

Cum creezi un stick bootabil cu Windows 7

Tehnologia în general şi software-ul în special, urmează un trend de la care nu se dezic şi care, pe undeva, este normal: simplificarea. Fie că vorbim de telefoane mobile sau de televizoare, de frigidere ori aplicaţii software, toate acestea ajung cu timpul să fie din ce în ce mai uşor de folosit. Martori ne sunt supravieţuitorii erei MS-DOS şi foştii posesori de televizoare pe lămpi.

În urmă cu 8 luni scriam un articol despre crearea unui stick USB bootabil, de pe care să poţi instala Windows 7. Era o procedură greoaie pe care nu orice user lipsit de experienţă o poate duce la bun sfârşit. Aceeaşi sarcină, crearea unui stick bootabil cu Windows 7, se poate realiza acum cu doar câteva click-uri. Trăiască simplificarea tehnologică!

De ce ai avea nevoie de un stick bootabil

În principiu, poţi prefera să instalezi sistemul de operare de pe un stick din simpla comoditate. Pentru că se poate şi pentru ca nu te mai complici cu un DVD.

Sunt însă cazuri în care stick-ul USB este singurul mijloc prin care poţi instala un sistem de operare. De exemplu, dacă ai un netbook sau orice alt calculator pe care nu este instalată o unitate optică. În aceste situaţii eşti nevoit să apelezi la un stick USB.

Ingrediente

Ingredientul minune este Windows 7 USB DVD Download Tool, o aplicaţie dezvoltată special de Microsoft pentru creearea facilă a stick-urilor bootabile cu Windows 7. Este o aplicaţie care permite şi celor mai puţin experţi în domeniu să realizeaze această destul de complicată, până acum, sarcină. Windows 7 USB DVD Download Tool poate fi descărcat de aici.

În afară de acest program, mai ai nevoie de un stick USB de măcar 4 GB şi de o imagine în format ISO a kit-ului de instalare.

Next, next, next

Cum am mai spus, Windows 7 USB DVD Download Tool este extrem de uşor de folosit. Trebuie să urmezi patru paşi simpli şi apeşi de câteva ori butonul Next.

Primul pas, după ce deschizi aplicaţia, este alegerea imaginii ISO a kit-ului de instalare. Trebuie doar să dai browse şi să selectezi fişierul respectiv iar aceasta va apărea în câmpul Source file.

Windows 7 USB DVD Download Tool

Primul pas

Al doilea pas este alegerea mediului pe care vor fi copiate fişierele necesare. Poţi alege între un stick USB şi o unitate DVD. Pentru stick USB, apeşi butonul USB device.

Windows 7 USB DVD Download Tool

Pasul doi

În pasul trei trebuie să selectezi din listă stick-ul USB dorit. În funcţie de numărul de harddisk-uri, partiţii sau unităţi optice, acesta poate purta litera E sau F sau G etc. Şi apeşi butonul Begin Copying.

Windows 7 USB DVD Download Tool

Pasul trei

Pasul patru constă doar într-un indicatorul grafic care îţi arată cât mai are până termină de copiat fişierele pe stick-ul USB. Asta este tot!

Windows 7 USB DVD Download Tool

Ultimul pas

Windows 7 USB DVD Download Tool constituie la ora actuală cea mai simplă modalitate prin care poţi crea un stick USB bootabil cu Windows 7. Este, totodată, modalitatea prin care Microsoft încearcă să faciliteze instalarea acestui sistem de operare pe netbook-uri. În fond, este interesul lor să acapareze şi această piaţă.

Read more...

Activator pentru Windows 7 | Activeaza Windows 7

E vorba de utilitarul Chew-WGA 0.9 – The Windows 7 Patch, pe care îl puteți downloada de aici.

Îl instalați și el vă activează Windows 7.

Read more...

Cum se instaleaza Windows 7 – Tutorial video instalare windows 7

Read more...

Este mai bun Windows 7 decat XP?

Este mai bun Windows 7 decat XP?

 

 

Windows 7 detine 25% din piata de calculatoare, iar Windows XP 50%. Se estimeaza ca 93% din calculatoarele noi, cumparate in anul 2010 folosesc Windows 7.

Inceputul anului 2010 gasea sistemul Windows XP dominant. Avea 63,47 % din piata calculatoarelor din intrega lume; urma Windows Vista cu 21,13%, Windows 7 cu 8,37%, Mac cu 5,16%, iar Linux cu doar 0,7%, se arata peStatcounter.
Sfarsitul de an 2010 a adus profunde transformari in domeniul sistemelor de operare. Windows 7 a crescut si a depasit Windows Vista, ajungand la 25,24%, pe cand Vista a coborat la 15,64%. Tot un trend descrescator a avut si XP, care nu mai detine decat 50,82% din piata.
Lansarea in 2001 a versiunii Windows XP a insemnat un punct de cotitura in dezvoltarea sistemelor de operare. Stabil, mai ales dupa lansarea Service Pack 2, XP a insemnat o adevarata revolutie, dupa vechile si prafuitele Windows 98, 2000 sau Millenium.
Vista s-a dovedit a avea performante slabe, fiind instabil, de la jocuri, pana la accesul in retele. Vista a fost considerat cel mai mare esec pentruMicrosoft. Cu toate acestea, Vista a pus bazele pentru noi tehnologii, absolut vitale, pentru a impinge Windows-ul in secolul al XXI-lea. Chiar daca utilizatorii s-au plans de multe probleme, Vista s-a transformat intr-un sistem de operare complet, prefigurand... upgrade-ul sau, numit Windows 7.
La sfarsitul anului 2009, Microsoft a testat noul Windows 7. Bazandu-se pe tehnologii noi, introduse de Vista, cu o orientare spre performanta si cu o usurinta in utilizare, Windows 7 a devenit o realitate. Avand o interfata complet restructurata, caracteristici noi, o organizare si o utilizare a fisierelor mai usoara, Windows 7 este la ora actuala varful sistemelor de operare.
Este posibil, ca spre sfarsitul anului 2011, sistemul Windows 7, sa depaseasca XP.

Read more...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP